seeramazen
مرحبًًًَا بكل الاخوات معا نلتقى لنرتقى
seeramazen
مرحبًًًَا بكل الاخوات معا نلتقى لنرتقى
seeramazen
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

seeramazen

اخوات متحابات فى الله
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 طريقة الكحك مع الشيف حسن

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
Admin


عدد المساهمات : 126
السٌّمعَة : 4
تاريخ التسجيل : 11/07/2011

طريقة الكحك مع الشيف حسن Empty
مُساهمةموضوع: طريقة الكحك مع الشيف حسن   طريقة الكحك مع الشيف حسن Icon_minitimeالجمعة سبتمبر 09, 2011 8:53 am

ملحوظة مهمة : لازم تعرفوها الاول مش عارفه عندكم خلفية ولا لا علي العموم زيادة النصيحة نصيحتين

الدقيق السليم تعرفوه عندما تعجنوا العجين تجدوه لم يلتصق بأيديكم مهما تعجنوا تجدوا العجينة لم تلتصق نروح بقي للمقادير بتعتنا:
ايه اللي محتاجينه عشان [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] اقول لكم انا
كيلو دقيق مخبوزات
50 جم دقيق سمولينا عشان يعمل جرشه للكعك بمثابة ربع كوبايه
5 جم ملح ، 5جم ريحة كعك ، 10 جم سكر، باكو بيكنج بودر
نصف كيلو سمن باردة بدرجة حرارة المطبخ
كوباية لبن كبيرة

الطريقه ياتري ازاي:

نجيب الدقيق ونضعه في العجان ونضع عليه ربع كوب دقيق السمولينا والملح والسكر وريحة الكعك والبيكنج بودر ونخلطهم في العجان لمدة 10 دقائق ثم نضع السمن البارده خلوا باااااااااااااااااالكم ونشغل العجان ثم نضع اللبن واحده واحده ونشغل العجان حتي نلاحظ ان العجينة بدأت تتقل ثم نعلي سرعة المضرب حتي يصبح لون العجينة فاتح واصبحت متجانسة مع بعضها ثم نلمها ونريحها لمدة 20 دقيقة ونغطيها ثم نكورها كور صغيرة بمثابة 10 سم عشان تعرف تدخل الفم بسهولة وبعد ما نكورها نضغط عليها ضغطة بسيطة ونأخد حوالي 2 جم حشو ونضعه داخل الكعكة ونضغط عليها ونضعها في صينية ثم نشكلها بالبصمة وهي عبارة عن شكل وردة بتتباع عند اي واحد خاص بادوات الحلويات بس ده بدون استخدام المناقيش ثم نضعها ترتاح لمدة 20 دقيقة ثم ندخله الفرن لدرجة حرارة 180 درجة لمدة 12 دقيقة ثم نرشه بالسكر البودر بعد ما يخرج وبالهنا والشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://seeramazen.forumarabia.com
 
طريقة الكحك مع الشيف حسن
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» ترجمة الموازين من كتاب الشيف حسن
» زلابية الشيف حسن سخنة ولذيذة وبالفيديو
» طريقة عمل ال(الابل باى)
» طريقة الزلابية وبلح الشام من ساعة مع شريف

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
seeramazen :: مطبخ سيرا :: حلويات شرقية وغربية-
انتقل الى: