seeramazen
مرحبًًًَا بكل الاخوات معا نلتقى لنرتقى
seeramazen
مرحبًًًَا بكل الاخوات معا نلتقى لنرتقى
seeramazen
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

seeramazen

اخوات متحابات فى الله
 
الرئيسيةأحدث الصورالتسجيلدخول

 

 العصبان او الممبار

اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
Admin
Admin
Admin


عدد المساهمات : 126
السٌّمعَة : 4
تاريخ التسجيل : 11/07/2011

العصبان او الممبار Empty
مُساهمةموضوع: العصبان او الممبار   العصبان او الممبار Icon_minitimeالأحد أغسطس 07, 2011 12:58 pm

الطبق عندنا فى مصر اسمه ممباررر

لكن فى بلاد تانيه اسمه عصبان






[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




العصبان او الممبار






حزمة بقدونس _ حزمتين بصل اخضر - حزمة شبت -2 بصل يابس - نعناع اخضر او يابس - وممكن اضافة كزبرة وريحان(حبق) - شطه- فلفل اسود - ارز حوالي كوب او حسب الكميه - كمون -زيت
وطبعا اساس الطبخة وهو(الممبار)


الطريقة:



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



نفرم جميع الخضار واللحم فرم خشن ثم نضيف الارز والزيت ونتبل الحشو بالفلفل و معجون الطماطم والملح المهم زى اى محشى و الحشوه هى



ملحوظات مهمه للحشو





1- طبعا لما نحشى لازم المحشى يكون فيه كميه قليله جدا من الارز

يعنى كانه فاضى تقريبا



2- وحدات الممبار يجب ان تقطع بمقاسات معقوله الطول حتى يتم حشوها بسهوله يعنى فى ضعف طول حبه الباذنجان المحشى كده



3- الى تحب تخرم الوحدات بالشوكه لسهوله النضج و ممكن من غير تخريم




4- قبل و ضع الممبار فى الحله يجب ان نتاكد من انها بتغلى جيدا




5-

يجب التاكد من غلق الوحدات جيداا بالخله( سلاكه الاسنان ) قبل انزالها فى الحله حتى لا يخرج الرز منه




دى صورته بعد الحشو




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]





6- عند النضج يجب عدم تركه فتره طويله فى الماء لانه ممكن يتمزق



دى صورته فى الحله بس يجب مراعاه ان يكون مغمور بالماء




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




7- يحمر الممبار قبل التقديم مباشره



يستحسن قبل الحشو ان يقطع الى مقاسات صغيره حتى تكون كل واحده مستقله بذاتها و لا نظطر الى تقطيعه هكذا اذا كانت الوحدات المحشوه طويله




[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


منقووووول
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://seeramazen.forumarabia.com
 
العصبان او الممبار
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» طريقه عمل الممبار بالصور

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
seeramazen :: مطبخ سيرا :: اطباق رئيسية-
انتقل الى: