Admin Admin
عدد المساهمات : 126 السٌّمعَة : 4 تاريخ التسجيل : 11/07/2011
| موضوع: العصبان او الممبار الأحد أغسطس 07, 2011 12:58 pm | |
|
حزمة بقدونس _ حزمتين بصل اخضر - حزمة شبت -2 بصل يابس - نعناع اخضر او يابس - وممكن اضافة كزبرة وريحان(حبق) - شطه- فلفل اسود - ارز حوالي كوب او حسب الكميه - كمون -زيت وطبعا اساس الطبخة وهو(الممبار)
نفرم جميع الخضار واللحم فرم خشن ثم نضيف الارز والزيت ونتبل الحشو بالفلفل و معجون الطماطم والملح المهم زى اى محشى و الحشوه هى
ملحوظات مهمه للحشو1- طبعا لما نحشى لازم المحشى يكون فيه كميه قليله جدا من الارز يعنى كانه فاضى تقريبا2- وحدات الممبار يجب ان تقطع بمقاسات معقوله الطول حتى يتم حشوها بسهوله يعنى فى ضعف طول حبه الباذنجان المحشى كده3- الى تحب تخرم الوحدات بالشوكه لسهوله النضج و ممكن من غير تخريم4- قبل و ضع الممبار فى الحله يجب ان نتاكد من انها بتغلى جيدا5-يجب التاكد من غلق الوحدات جيداا بالخله( سلاكه الاسنان ) قبل انزالها فى الحله حتى لا يخرج الرز منهدى صورته بعد الحشو[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] 6- عند النضج يجب عدم تركه فتره طويله فى الماء لانه ممكن يتمزقدى صورته فى الحله بس يجب مراعاه ان يكون مغمور بالماء[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] 7- يحمر الممبار قبل التقديم مباشرهيستحسن قبل الحشو ان يقطع الى مقاسات صغيره حتى تكون كل واحده مستقله بذاتها و لا نظطر الى تقطيعه هكذا اذا كانت الوحدات المحشوه طويله [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
منقووووول
| |
|